هر چند تصور کودکانه اکثر ما از یه کارآگاه، یه مرد با کت طوسی و کلاه و دم دستگاه های مختلفه و این به خاطر اینه که اکثرمون تو بچگی کارتون کارآگاه گجت رو دیدیم! اما الان وقتی اسم کارآگاه به گوشمون میخوره حتما یه مرد قد کوتاه سیبیلو یا یه مرد قد بلند چهارشونه با یه پیپ و ذره بین توی دستش به ذهنمون خطور می کنه. این ها همه تاثیرات دیدن فیلم های پوآرو و شرلوک هولمز هستن که به عنوان معروف ترین داستان های کارآگاهی تو جهان شناخته میشن. ولی واقعا این کره خاکی با مساحت 510 میلیون کیلومتر مربع و 7 میلیارد آدم که احتمالا چندین میلیون نفرشون رو نویسنده ها تشکیل میدن فقط همین دو تا داستان کارآگاهی رو داره؟ اگر اینطوری فکر نمی کنید پس به خوندن ادامه بدید تا بیشتر با داستان های کارآگاهی آشنا بشین. تازه آخرشم یه سورپرایز باحال براتون داریم!
کلا داستان های کارآگاهی حول محور کشف راز و رمز های یه اتفاق نوشته میشن. یعنی تو این داستان ها، یه کارآگاهی میاد حقیقت یه ماجرا که می تونه درباره قتل، گم شدن، بیماری و از این دست اتفاقات باشه رو کشف می کنه. به خاطر همین اگر سرتون برای حل معما و کشف رازهای یه داستان درد می کنه، پس هیچ چیز تو این جهان با همون مساحت ذکر شده نمی تونه شما رو مثل داستان های کارآگاهی به وجد بیاره! از نویسنده های خیلی مشهور و فعال تو این زمینه میشه آگاتا کریستی رو مثال زد که با نوشتن پوآرو، خانوم مارپل و چندتا داستان کارآگاهی خفن به ملکه جنایی نویسی و رازآلود نویسی معروف شده. حالا بیاید یه سری از کارآگاه های تخیلی داستان ها ( به جز هولمز و پوآرو) و خود داستان های کارآگاهی و پلیسی خفن رو با هم مرور کنیم.
خانم مارپل
خانم مارپل یه زن مسن 70 80 سالهس که توی یه دهکده زندگی می کنه و علاقه بارزی به دونستن در مورد طبیعت انسان داره. به خاطر همین شناختی که نسبت به آدم ها داره می تونه خیلی از پرونده های قتل رو حل کنه و جزئیات پرونده ها رو به شخصیت های هر کدوم از مردم دهکده ربط بده.
لرد پیتر ویمزی
پیتر ویمزی یه جنتلمن واقعی تو انگلستانه که حل پرونده های مرموز رو به عنوان سرگرمی انجام می ده. ولی دیگه تو دومین پرونده ای که مسئول حل کردنشه خبری از سرگرمی نیست! چون برادر خودشه که محکوم به قتل شده.
جولز میگره
این کمیسر از اون جایی که دائم نوشیدنی های الکلی مصرف میکنه، اورکت سنگین میپوشه و همش پیپ گوشه دهنشه خیلی بیشتر از بقیه به کارآگاه های واقعی شباهت داره. جولز میگره به تواناییش تو انجام کارهای تیمی و پشت کاری که در کارش داره معروفه.
کنزی میلهون
کنزی میلهون یه زن جوونه که قبلا به عنوان افسر پلیس و بعد ها در نقش یه کارآگاه خصوصی فعالیت می کنه. این خانوم عاشق سفره اما از شانس خوب یا بدش در طول این سفرها با چالش ها و معماهای زیادی رو به رو میشه. این شخصیت تو سری رمان های الفبایی "سو گرفتون" دیده می شه. به این خاطر به این رمان ها الفبایی میگن که هر کدوم بر اساس حروف الفبای انگلیسی نام گذاری شدن. مثلا رمان اول این مجموعه با A شروع میشه و اسمش Alibi هست. رمان دوم با B و سوم با C و الی آخر. البته نویسنده این مجموعه رمان ها تا حرف Y تونست رمان ها رو بنویسه و وقتی از دنیا رفت دیگه رمانی با حرف Z نوشته نشد.
دختری در قطار
دختری در قطار، به نوشته پائولا هاوکینز ماجرای دختری به اسم ریچل رو میگه که اوضاع زندگیش خیلی در همه. تو رابطه عاشقانهش شکست خورده و همیشه خماره و از پنجره قطار به زندگی آدما نگاه می کنه. این خانوم بعدا متوجه میشه که شوهر سابقش با زن همسایهشون به اسم مگان هم رابطه داشته و زمانی که مگان ناپدید میشه، همه انگشت اتهام رو به سمت ریچل میگیرن. اما ریچل که خودش رو گناه کار نمی دونه میره به دنبال کشف حقیقت و چه حقایقی رو که بهش نمیرسه!
بیمار خاموش
یه روز که یه زوج خوشبخت در آرامش و خوشی کنار هم زندگی می کردن، خانوم خونه تصمیم می گیره شوهرش رو که از سر کار اومده با یه تیر بکشه. تصمیم عجیب و البته وحشتناک آلیشیا به قتل شوهرش معمای داستان رو شکل میده. وقتی پلیس ها میان تو خونه و با جسد و بدن بی جون آلیشیا که رگش رو زده مواجه میشن به بیمارستان منتقلش میکنن و بعد روان درمانگر دادگاه سعی می کنه حقیقت رو از زیر زبون این خانوم بیرون بکشه.
تابوت های دست ساز
قبل از هر چیز بگیم که این رمان بر اساس داستان واقعی نوشته شده که این خودش به تنهایی جذابیت و هیجان رو چند برابر می کنه. جریان از این قراره که مردم یه شهری بعد از این که تابوتی رو به عنوان هدیه از یه شخص ناشناس دریافت می کردن، به طرز مرموزی کشته شدن. شخصیت اصلی داستان که با اسم خود نویسنده، ترومن کاپوتی معرفی میشه با دوست کارآگاهش جیک، به دنبال عامل این قتل های زنجیره ای میرن. هر چند که می دونن کی و با چه انگیزه ای دست به این قتل ها زده. ولی هیچ مدرکی علیهش ندارن.
با خوندن درباره این داستان ها و شناختن کارآگاه هایی غیر از پوآرو و هولمز، احتمالا الان دید وسیع تری از داستان های کارآگاهی جهان پیدا کردید. اگر تا به اینجا مقاله رو دنبال کردین، پس حتما خیلی به این جور داستان ها علاقه دارید. تا حالا به این فکر کردین که تو همچین شرایطی قرار بگیرین و مجبور باشین جواب یه معما یا یه حقیقتی رو کشف کنین؟ میدونستین که هیجان و لذت حل کردن معماهای پیچیده رو خودتون تو زندگی واقعی میتونین به وجود بیارین؟
بله! درست شنیدید (خوندید!) مجموعه اسکیپ کیوب اتاق فراری رو به شما معرفی می کنه که قرار گرفتن در اون هوش زیاد برای حل کردن معما و حس ماجراجویی خیلی زیادی رو می طلبه! اتاق فرار Blow your Candles این فرصت رو برای شمایی که عاشق دنیای کارآگاهی و ماجراجویی هستین فراهم می کنه که خودتون رو در تمام داستان های کارآگاهی که تا الان خوندید ببینین و هوش خودتون رو بسنجین!
منبع: مجموعه اتاق فرارهای اسکیپ کیوب
امروز ما قصد داریم بهتون یک سریال رو معرفی کنیم. سریالی که قطعا در مجموعه ی “MUST WATCH” نمی گنجه ، اما اگر بیشتر از بقیه زمان برای پای تلویزیون نشستن دارید پیشنهاد می کنیم تماشا کنید. این سریال از رنک نسبتاً خوبی هم برخورداره و در IMDB با امتیاز ۸.۳ و در Rotten Tomatoes با کسب ۸۵٪ امتیاز تونسته در بین این همه سریالی که روز به روز میان و می رن پرچم خودش رو بالا نگه داره. سریالی که قطعاً می شه گفت اگر می شناسیدش و دوستش دارید ، مطمئناً سناریوی LOS SANTOS ما رو هم خواهید پسندید و بالعکس ! اگر این سناریو رو بازی کردید و دوست داشتید، حتماً ازین سریال هم خوشتون میاد !
ادامهاز جنگی براتون می گیم که برای چه کسایی که تجربه اش کردند و چه کسایی که فقط ازش خوندن و شنیدن، هنوز مثل یک کابوس باور نکردنی جلوه می کنه.
ادامهبازی اتاق فرار، یک سرگرمی مهیج می باشد که چندسالی است در سطح جهان رونق یافته است. در این بازی قوه فکر و تخیل بازیکنان همراه با فعالیت جسمانی به کار گرفته می شود تا آن ها بتوانند در محیطی سرشار از هیجان، معماهای موجود در بازی را با استفاده از سرنخ ها و شواهد موجود حل کرده و بازی را با موفقیت به پایان برسانند.
ادامه